Prefabricering • Predikt
19373
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19373,page-child,parent-pageid-15543,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
prefabricering campingstuga

VI BYGGER DITT HUS MED PREFABRICERING

Går du i tankarna om att bygga hus? Vet du vad skillnaden är mellan att bygga ett prefabricerat hus och att bygga ett hus av lösvirke? I jämförelse med att platsbygga är prefabricering ett mer tidseffektivt alternativ som inte är väderberoende och innebär färre risker och oförutsedda överraskningar. I vår fabrik i Karlstad förtillverkar vi väggblock samt tak- och bjälklagselement till er ny- eller tillbyggnad. Detta kallas för prefabricering. Vi kan förtillverka allt från trädgårdsbodar och Attefallshus till villor och flerbostadshus. Vi anpassar alltid produktionen till ert unika projekt. Fördelen med prefabricering är att vi kan resa ert hus på mycket kort tid, få det taktätt, och på så vis säkra det från påverkan som väder och vind kan orsaka. Vid mindre byggnader som till exempel friggebodar eller campingstugor kan vi tillverka hela stommen inomhus på plats hos oss och lyfta huset på plats monterat och klart.

VAD INNEBÄR PREFABRICERING?

Prefabricering innebär att förtillverka någonting. Att bygga ett prefabricerat hus, ibland även kallat modulhus, innebär att husets delar tillverkats i förväg och monteras ihop på byggplatsen. Men vi prefabricerar inte enbart villor och flerfamiljshus utan även tillbyggnader, till exempel utbyggnader och uterum samt påbyggnader, till exempel ett nytt våningsplan eller en takkupa. Vid mindre byggnader, så som vedbod, friggebod eller Attefallshus kan vi både förtillverka och montera huset i vår fabrik och lyfta det på plats helt klart.

HUR BYGGER MAN ETT PREFABRICERAT HUS?

Vi tillverkar våra väggblock, bjälklagselement och andra produkter inomhus i vår fabrik i Karlstad. Hur mycket som färdigställs i fabrik skiljer sig åt, men vanligtvis levererar vi väggblock och bjälklagselement isolerade med utvändig panel, foder och plåtar. I vissa fall monteras fönster redan i fabrik. Bjälklag och väggblock kan även förberedas för el- och VS-installationer, allt för att korta ner byggtiden på plats. I samråd med er som kund avgörs till vilken nivå husdelarna ska förtillverkas. När alla husdelar är förtillverkade fraktas dessa till byggplatsen och lyfts på plats med en kran.

VILKA ÄR FÖRDELARNA MED ETT PREFABRICERAT HUS?

Fördelen med att bygga ett prefabricerat hus är att byggtiden kortas ner. Samtidigt som tomten förbereds med markarbeten och grundläggning kan huset förtillverkas och resas direkt när grunden är klar. Till skillnad från att bygga huset på huset helt på plats har ni ett tätt hus på kort tid, oftast inom en vecka från att första väggblocket lyfts på plats. Då minskas riskerna avsevärt att husets skadas av oförutsedda faktorer som t.ex. väder och vind kan orsaka under byggtiden.

OFFERTFÖRFRÅGAN PREFABRICERING

  Jag önskar offert på

  Planering & projektering

  Markarbeten & Grundläggning

  Prefabricering

  Montage & byggnadsarbeten

  Snickerier & inredning